Červená řepa s uzeným tofu

  • červená řepa
  • mrkev (doporučuji půl na půl s řepou, ale záleží na chuti)
  • cibule
  • uzené tofu
  • kmín
  • tymián
  • kurkuma
  • sůl
  • sojová omáčka
  • olej

Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli (na drobno nebo na proužky – kdo jak má rád). Když cibulka zesklovatí, přidáme oloupanou nakrájenou červenou řepu a mrkev, osoílme, okmínujeme, přidáme tymián, kurkumu a sojovou omáčku a necháme chvilku zasmahnout, poté podlijeme vodou a necháme dusit do změknutí. Když se voda téměř vyvaří a zelenina už je měkká, přidáme nastouhané uzené tofu (na 1 porci cca 60 g – třetina nebo čtrvtina balíčku podle velikosti) a ještě chvíli prohřejeme.

Tip: jako příloha se skvěle hodí jáhly. Doporučuji vše promíchat a vytvořit tak červené ,,rizoto“. Dobře chutná i za studena.