Kokosovo-malinové košíčky (100 % vegan)

těsto: 150 g hladké bílé mouky, 150 g hladké celozrnné mouky, 150 g kvalitní rostlinného tuku typu Landkrone, Provamel, Prima apod., 1 lžíce lněné mouky, 6 lžic třtinového cukru muscovado
– ingredienc…e smícháme a těstem plníme formičky na košíčky, peče se na 180 stupňů cca 15 min

krém: 1 tofu natural, 200 ml kokosového mléko, 1 sáček agaru, rýžový slad, kokos, maliny
– bílé tofu povaříme ve vodě a pak rozmixujeme se 100 ml kokosového mléka, 6 lžícemi rýžového sladu a 100 g kokosu
– tofu by mělo být dobře zbavené vody, jinak je krém řídký
– ze zbylých 100 ml kokosového mléka připravíme agar a necháme utuhnout, poté ho vymixujeme s tofukrémem, nakonec přidáme šálek malin a ještě jednou důkladně umixujeme
– necháme v ledničce utuhnout

– krémem pak plníme košíčky, zdobíme ovocem a poléváme agarem připraveným z červené domácí šťávy (rybízová, višňová, malinová…)