Salát s medvědím česnekem

  • Jaro je tady!
  • Doma sice stále klíčí semínka řeřichy nebo vojtěšky, venku už ale svítí slunce a láká k návštěvě lesů a strání. V některých lesních porostech můžeme v současné době najít medvědí česnek, který obsahuje například vitamin C, fytoncidy (přírodní antibiotikum) nebo hořčiny. Ne všichni labužníci ale dokáží chroupat medvědí česnek úplně samotný. Vyzkoušejte jarní recept na salát pro posílení imunity s medvědím čenekem a opraženými sezamovými semínky.
  • 50g rukola
  • 100g mladé špenátové lístky
  • 70g medvědí česnek
  • 100g ředkev daikon
  • 50g černý sezam
  • sůl
  • šťáva z 1/2 citronu
  • lžička agávového sirupu
  • olej slunečnicový
  • Rukolu, špenát a medvědí česnek omyjeme. Mevědí česnek nasekáme nadrobno. Ředkev oloupeme a nahrubo nastrouháme. V hrníčku promícháme špetku soli s citronem a agávovým sirupem. Salát se zálivkou dobře promícháme. Na troše oleje osmahneme osolená sezamová semínka a necháme je vychladnout. Semínky posypeme salát.Doporučujeme podávat s kváskovým chlebem nebo pečenými brambory, případně pokapat bílým jogurtem Soyade.