Jablečný závin prababičky Alžběty
Jablečný závin podle receptu mojí prababičky Alžběty, peču velmi často – je jednoduchý a chutná výtečně:
- 20 dkg hladké mouky – nejraději používám bio pšeničnou nebo špaldovou mouku, ale bílou – těsto z celozrnné mouky se při vyválení láme
 - 1/8 tuku používám Alsan
 - 1/2 prášku do pečiva
 - 6 lžic studené vody
 - jablka
 - skořice
 - rozinky
 - V míse smícháme tuk, mouku, prášek do pečiva, vodu a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na dvě poloviny a rozválíme na tenké oválné placky. Položíme na vymazaný plech a plníme oloupanými, nakrájenými jablky, rozinkami a skořicí – kdo potřebuje přisladí. Pečeme 30 min. na 175°C.
 


