Aktuality,  Bezlepkové vaření,  Zelenina

Jáhlový koláč s cibulovo-rajčatovou náplní

 těsto (na dortovou formu klasické velikosti): půl hrnku nevařených jahel, koření na pizzu, lněné semínko, lžíce olivového oleje, lžíce škrobu, vajíčko, sůl, pepř
náplň: 5 ciublí, 1 mrkev, plechovk…a sterilovaných rajčat nebo odpovídající množství čerstvých rajčat, 50 g sušených rajčat (dodají šmrnc), asi 20 rozinek, česnek, bazalka, sůl, pepř

Jáhly uvaříme klasicky se špetkou soli. Když jsou uvařené, necháme je chvíli zchladit a smícháme s kořením, olivovým olejem, škrobem, vajíčkem a lněným semínkem. Vzniklé těsto dáme do formy na dort tak, aby vznikly vysoké okraje a pečeme cca 20 minut na 180 stupňů.

Mezitím si připravíme náplň: cibuli podusíme spolu se sušenými rajčaty, rozinkami a mrkví na olivovém oleji. Když mrkev i rajčata trochu změknou, přidáme rajčata z plechovky nebo v sezoně čerstvá rajčata, pak bazalku, česnek, sůl a pepř. Když je zelenina hotová, rozmixujeme jí, ale ne uplně do hladka, je dobré, když jsou v náplni trošku kousky. Tuto náplň na vrstvýme do vychladlého korpusu a ozdobíme podle libosti, zde na fotce jsou dýňová semínka.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Jáhlový koláč s cibulovo-rajčatovou náplní
0
    0
    Košík
    Košík je prázdnýZpět do obchodu