Aktuality,  Bezlepkové vaření,  Zelenina

Špíz s polentovou kaší a paprikovou omáčkou

špízy: uzené tofu, cuketa, rajčata

marináda na špízy: olej, tamari nebo shoyu, kvalitní worcesterová omáčka, sladká paprika, sušený zázvor

polenta: instantní polenta, lahůdkové droždí, solčanka (wurzl), pepř, máslo, trocha černé soli

papriková omáčka: olej, cibule, sladká paprika, pokrájená rajčata, vinný ocet, sušená třtinová šťáva panela nebo třtinový cukr s vyšším obsahem obsahem melasy, kukuřičný škrob (nebo kuzu)

Stručný postup: ingredience na špíz střídavě napícháme na špejli, pomažeme marinádou (případně i podlijeme) a necháme péct v troubě cca 20 min na 180 stupňů. Instantní polentu připravíme podle návodu na obale a dochutíme uvedeným kořením, ke konci zjemníme máslem. Na omáčku osmažíme cibuli na oleji, zaprášíme paprikou, přidáme pokrájená rajčata, podlijeme vodou a chvilku povaříme, pak zahustíme škrobem, opravdu MÍRNĚ okyselíme vinným octem a lehce osladíme (kyselou a sladkou chutí získáme omáčku podobnou kečupu). Celkem rychlé a nenáročně .

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Špíz s polentovou kaší a paprikovou omáčkou
0
    0
    Košík
    Košík je prázdnýZpět do obchodu